image poioi-eimasteΤο ΑΒΑΤΟΝ έκανε την εμφάνισή του στον κόσμο των περιοδικών τον Μάρτιο του 1999, αποτελώντας στην ουσία τη συνέχεια και μετεξέλιξη των ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΩΝ, ενός περιοδικού που κυκλοφορούσε από τις αρχές της δεκαετίας του ’90.
Με έδρα τη Θεσσαλονίκη και ιδρυτή και διευθυντή του τον Στέφανο Ελμάζη, το ΑΒΑΤΟΝ δεν άργησε να καθιερωθεί ως το περιοδικό της σύγχρονης πνευματικής αναζήτησης στην Ελλάδα. Μια φωνή μοναδική μέσα στην ποικιλομορφία του ελληνικού περιοδικού τύπου, που με σοβαρότητα, διεισδυτικότητα αλλά και ζωντάνια, αναζητάει το κρυμμένο νόημα πίσω από τα πράγματα.
Η προσπάθειά μας αυτή έχει τύχει μέχρι σήμερα της εκτίμησης και προτίμησης ενός μεγάλου αριθμού αναγνωστών που, σύμφωνα με τα δικά τους λόγια, αναγνωρίζουν ότι το ΑΒΑΤΟΝ είναι «ένα περιοδικό που γίνεται με μεράκι θέλοντας να ενισχύσει την πίστη στους ανθρώπους».

Αυτό που ιδιαίτερα τους ελκύει στο ΑΒΑΤΟΝ είναι «η πνευματική οπτική με την οποία αντιμετωπίζει τις προσωπικές και κοινωνικές προκλήσεις». Επίσης, «η ιδιαίτερη και ποικίλη θεματολογία του που δεν τη βρίσκεις σε άλλα περιοδικά, οι εκπληκτικές φωτογραφίες, η απλή και κατανοητή γλώσσα, τα “ανοιχτά μυαλά” των αρθρογράφων, η ποιότητα εν γένει που αποπνέει όλο το περιοδικό».
Ακόμη, «ο φιλοσοφικός και ενδοσκοπικός του χαρακτήρας, ότι εξετάζει τα θέματά του σφαιρικά και από πολλές πλευρές, ότι δεν ασχολείται με κοινοτυπίες και συνωμοσιολογίες, ότι λειτουργεί ως ενδοσκοπικό εργαλείο για τον αναγνώστη μέσω της θεματολογίας του».

Όμως το ΑΒΑΤΟΝ δεν είναι απλά ένα περιοδικό. Με μια σειρά από δράσεις που διοργανώνει –όπως παλιότερα το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πνευματικής Αναζήτησης και τελευταία το ΑΒΑΤΟΝ LIVE– προσπαθεί να λειτουργήσεις ως φορέας εσωτερικής γνώσης και έμπνευσης για τους ανθρώπους που αναζητούν, ως ο χώρος συνάντησης των Αναζητητών της Αλήθειας στην Ελλάδα.
Στα χρόνια που πέρασαν, το ΑΒΑΤΟΝ, όπως κάθε ζωντανός οργανισμός, γνώρισε πολλές αλλαγές, πέρασε από πολλές καμπές, φιλοξένησε στις σελίδες του σημαντικούς ανθρώπους, βοηθήθηκε από πολλούς αξιόλογους αρθρογράφους.

Σήμερα το ΑΒΑΤΟΝ, με την εμπειρία και την ωριμότητα των χρόνων που διάνυσε, αλλά και το πάθος και την όρεξη για δημιουργικότητα και συνεισφορά στο κοινωνικό γίγνεσθαι που νιώθουμε εμείς που τώρα συνθέτουμε τη συντακτική του ομάδα, αποτελεί ίσως την πιο ποιοτική και ελπιδοφόρα φωνή στον ελληνικό περιοδικό τύπο.

Ποιοι είμαστε όμως εμείς; Ο βασικός κορμός του ΑΒΑΤΟΝ, που σχεδόν κάθε μήνα πασχίζει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που βλέπετε να εμφανίζεται στις σελίδες του, αποτελείται από τους:

  • Στέφανο Ελμάζη, ιδρυτή και διευθυντή του ΑΒΑΤΟΝ
  • Νικήτα Κόραλη, αρχισυντάκτη
  • Δήμητρα Νικολαΐδου, βοηθό αρχισυντάκτη
  • Βασικοί αρθογράφοι (εκτός των παραπάνω) είναι οι: Ντέμης Κυριάκου, Αριάδνη Γερούκη, Μαρία Σταματιάδου, Ιορδάνης Πουλκούρας, Χαρά Αστεριάδου, Σοφία Ακριδέλη, Σπύρος Ζωίδης, Φίλιππος Αϊβάζης, Άκαφτος.
  • Τέλος, ουσιαστική συνεισφορά, με τις ιδέες και τις προτάσεις τους, στην έκδοση του ΑΒΑΤΟΝ έχουν πέντε ξεχωριστοί άνθρωποι που εδώ και χρόνια αποτελούν την ομάδα των Συμβούλων Έκδοσης του περιοδικού: ο ψυχίατρος και δραματοθεραπευτής Ντέμης Κυριάκου, η συγγραφέας και διδάκτωρ Ιστορίας Αριάδνη Γερούκη, ο συγγραφέας Ιορδάνης Πουλκούρας, ο λέκτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Ζάρρας και ο αναπληρωτής καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ Χάσαν Μπαντάουι.
Close

Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.