9.2.2022

Αγαπητές Φίλες και Φίλοι

Εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια το ΑΒΑΤΟΝ ερευνά τα μεγάλα ζητήματα της ύπαρξης, αντλώντας από τις πνευματικές παραδόσεις του κόσμου, προσφέροντας στους αναγνώστες του έμπνευση και ουσιαστική γνώση, όντας ένα πνευματικό «παράθυρο» στον σύγχρονο κόσμο.

Είμαστε μια μικρή, εκδοτική εταιρία και πραγματικά μοχθούμε καθημερινά να διατηρήσουμε σε λειτουργία το περιοδικό μας, χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση στην ποιότητά του. Οι μοναδικοί μας πόροι προέρχονται από εσάς, τους αναγνώστες μας.

Όπως όλοι ξέρετε πολύ καλά, όλα αυτά τα 20 χρόνια έχουν γίνει πολλές και τεράστιες αυξήσεις τιμών στα πάντα. Το ίδιο έχει συμβεί και σε ό,τι αφορά την παραγωγή και τη διακίνηση των περιοδικών. Από την πλευρά μας, απορροφήσαμε όλες αυτές τις αυξήσεις, διατηρώντας την τιμή του περιοδικού ίδια, στα 4,90 €, από το 2000! Ωστόσο πριν ένα μήνα, μας επιβλήθηκαν νέες μεγάλες αυξήσεις τόσο στην τιμή του χαρτιού, όσο και στην εκτύπωση και στη διανομή από το πρακτορείο τύπου, τις οποίες είναι αδύνατον να τις απορροφήσουμε. Με άλλα λόγια, αν διατηρήσουμε την ισχύουσα εδώ και 20 χρόνια τιμή πώλησης του ΑΒΑΤΟΝ, το περιοδικό αυτόματα δεν θα είναι βιώσιμο και θα σταματήσει τη λειτουργία του…

Έτσι, με μεγάλη μας λύπη, είμαστε αναγκασμένοι να αυξήσουμε την τιμή του, στα 5,90€, πράγμα που συμπαρασύρει αναλογικά και την τιμή της ετήσιας συνδρομής… Θέλω να πιστεύω ότι έχουμε την κατανόησή σας για όλη αυτή την κατάσταση και ότι θα συνεχίσετε να στηρίζετε τη δύσκολη προσπάθειά μας, ώστε το ΑΒΑΤΟΝ να συνεχίσει την πορεία του και την ουσιαστική συνεισφορά του στον κόσμο των ιδεών και της πνευματικής αναζήτησης.

Επίσης, θέλω να σας παροτρύνω να γίνετε συνδρομητές στο ΑΒΑΤΟΝ, πράγμα που θα μας βοηθήσει ακόμη περισσότερο όσον αφορά στη βιώσιμη λειτουργία του, πόσο μάλλον που στο εξής, με τη νέα ιστοσελίδα μας, έχετε πλέον τη δυνατότητα και της digital συνδρομής και να «κατεβάζετε» το περιοδικό ηλεκτρονικά.

Τέλος, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό, αρκετά παρόμοια ποιοτικά έντυπα, που δεν έχουν έσοδα από διαφημίσεις, υποστηρίζονται σημαντικά για να κυκλοφορούν από δωρεές και χορηγίες των αναγνωστών τους. Στη χώρα μας δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη αυτή η γενναιόδωρη στάση, ωστόσο αν ορισμένοι από εσάς έχετε τη δυνατότητα και θέλετε να συνεισφέρετε, με χαρά θα συζητούσα μαζί σας!

Με την εκτίμηση και τους φιλικούς χαιρετισμούς μου

Στέφανος Ελμάζης

Εκδότης-Διευθυντής

Close

Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.