ABATON 159 Print-1Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Τα 30 Σκαλοπάτια · Το Μήνυμα του Ιακώβ · Τα 4 Σύμβολα της Ανάβασης · Η Πύλη του Ουρανού · Η Άσκηση της Ιερής Ανάγνωσης · Ο Μυστικός Κώδικας των Νεοπλατωνικών

Από την αρχή της Ιστορίας μας, ένα μαγικό αντικείμενο βρίσκεται στο επίκεντρο όλων όσων χτίζουμε, αναζητάμε και ποθούμε: μια σκάλα που να ενώνει τη Γη με τον Ουρανό. Ένα μονοπάτι που να μπορούμε να βαδίσουμε σκαλί-σκαλί, ώστε να φτάσουμε πέρα από την καθημερινότητα, στο Άλλο που μας καλεί. Το βλέπουμε στους μονολιθικούς σχηματισμούς της προϊστορίας, στους λαβύρινθους της αρχαιότητας, στα απόκρημνα μοναστήρια του Μεσαίωνα, στις αναζητήσεις των αλχημιστών.

Η αναζήτηση της Κλίμακας, η αποκρυπτογράφηση των σκαλοπατιών και τα βήματα ως την κορυφή της, εκεί που ο άνθρωπος γίνεται Ένα με το Θεϊκό και η ψυχή του ανέρχεται στην πρότερή της κατάσταση, αποτελεί ένα συναρπαστικό ταξίδι στην Ιστορία, στον θρύλο αλλά και τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου. Ένα ταξίδι που ξεκίνησε στην έρημο, χιλιάδες χρόνια πριν, και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

ΚΕΙΜΕΝΑ: Μαρία Πατέλη, Σοφία Ακριδέλη, Δήμητρα Νικολαΐδου, Νικήτας Κόραλης, Χρήστος Διαμαντόπουλος

Ο ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΣ

Η τελευταία Αποκάλυψη του Στίβεν Χόκινγκ & η Απόκρυφη Γνώση για τον Τέλειο Άνθρωπο

Στέφανος Ελμάζης 

Λαχταράμε από την αρχαιότητα να κάνουμε το επόμενο βήμα στην εξέλιξή μας: να γίνουμε από άνθρωποι, Υπεράνθρωποι. Σήμερα, η γενετική υπόσχεται πως μπορεί να μας προσφέρει αυτό το όνειρο, αρκεί να έχουμε τα λεφτά να το πληρώσουμε. Είναι όμως αυτός ο δρόμος που θα μας οδηγήσει εκεί, ή υπάρχει μια άλλη εξέλιξη, διαθέσιμη σε όλους όσους είναι διατεθειμένοι να ψάξουν πιο βαθιά;

ΝΙΚΟΛΑ ΤΕΣΛΑ

Τα Δώρα του Κεραυνού

Χριστίνα Λάσκη

Ο Τέσλα αποτελεί μια συναρπαστική μορφή στην ιστορία της επιστήμης. Ξέρουμε ότι οι εφευρέσεις του άλλαξαν το πρόσωπο του κόσμου, ότι εργαζόταν ακατάπαυστα, ότι οραματίστηκε πολλά από όσα έμελλε να ανακαλύψουμε. Υπήρχε όμως και μια άλλη πλευρά του, αυτή που τον οδήγησε να καταγράψει τις σκέψεις του για μια σειρά από σύγχρονα θέματα, με ιδιαίτερη ευαισθησία και βαθιά σκέψη…

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

Θέμις Καστάνη

Το Γνώθι Σαυτόν είναι μια διάσημη συμβουλή ηλικίας χιλιάδων ετών, που δεν έχασε ποτέ τη δύναμή της. Από πού όμως προέρχεται; Από τον Απόλλωνα, τους 7 Σοφούς της Αρχαιότητας, ή από μια πηγή ακόμα πιο αρχαία; Η απάντηση ίσως βρίσκεται στα Δελφικά Παραγγέλματα, 147 λιτά αποφθέγματα που μέσα τους κρύβουν ένα μυστικό κώδικα που μπορεί ακόμα και σήμερα, να μας οδηγήσει στο εσωτερικό μας κέντρο.

ΤΟ ΤΑΟ ΤΟΥ ΑΛΧΗΜΙΣΤΗ

Το Σώμα & η Εσωτερική Φωνή

Γιάννης Δέδες

Έξω από τους Ταοϊστικούς ναούς, ο επισκέπτης μπορεί να δει τεράστια σιδερένια καζάνια, μεγάλους τρίποδες που κρύβουν ένα μυστικό. Η αλχημική άσκηση που συμβολίζουν μπορεί, ακόμα και σήμερα, να οδηγήσει εκείνον που ξέρει να διαβάσει τον συμβολισμό τους στη μακροβιότητα και στην τελειοποίηση σώματος αλλά και πνεύματος.

ΧΑΡΡΑΝ

Η Μυστηριώδης Πόλη του Αβραάμ και των Ναϊτών

Χρήστος Διαμαντόπουλος

Μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου, η βιβλική Χαρράν κρύβει ένα μεγάλο μυστήριο – ένα μυστήριο που ξεκινά από τους Χαλδαίους Μάγους και τους Σάβιους αλχημιστές και κορυφώνεται με την έλευση των Ναϊτών, περνώντας από τον Δρόμο του Μεταξιού, τον Σμαράγδινο Πίνακα και τη Σελήνη της Μεσοποταμίας.

Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΣΗΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ

Χαρά Αστεριάδου

Ποιος μου μιλά όταν δεν μιλάει κανείς; Η εσωτερική μας φωνή είναι ένα άγνωστο τοπίο που όμως η σύγχρονη επιστήμη αποκρυπτογραφεί μέρα με τη μέρα. Και οι ανακαλύψεις είναι καταιγιστικές: οι τρεις ταχύτητες της σκέψης, η μέθοδος DES, ο ρόλος του υποσυνείδητου. Ανάμεσα στα όσα τώρα αποκαλύπτονται, και στις μεθόδους μιας αρχαιότερης γνώσης, διαφαίνεται ο δρόμος για μια πιο συνειδητή, ουσιαστική ζωή.

ΟΚΤΩ ΑΡΧΑΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΑΡΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Πέτρος Γρηγορίου

Από το αφρικανικό ubuntu στην εβραϊκή παράδοση, και από το ιερό δέντρο της Ινδίας στις Σκανδιναβικές φωτιές, κρύβονται ψήγματα μιας μεγάλης αλήθειας: χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο για να επιβιώσουμε, και προκειμένου να συνυπάρξουμε πρέπει να δούμε τους γύρω μας με μια άλλη ματιά. Από πού, όμως, να ξεκινήσει κανείς; Ευτυχώς η απάντηση, βρίσκεται παντού γύρω μας.

Η ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Μια μέρα οι ιθύνοντες της Εκκλησίας ανακάλυψαν ένα ξεχασμένο μοναστήρι κι αποφάσισαν να στείλουν εκεί έναν υψηλά ιστάμενο ιερωμένο για να δουν αν οι μοναχοί τηρούσαν σωστά τους κανόνες…

 

ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ

Το Ιερό Ταξίδι

Στέφανος Ελμάζης

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της ζωής έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε παράλληλα και ένα άλλο ταξίδι, πνευματικό, στο οποίο οι Ιερές Παραδόσεις δίνουν διάφορα ονόματα και περιγραφές. Το περιγράφουν ως ανάβαση σε μια σκάλα, αναρρίχηση σε ένα βουνό, κατάβαση σε ένα εσωτερικό κάστρο κοκ. Ένα είδος επιστροφής στην αληθινή, και πρωταρχική μας Γενέτειρα.

 

ΕΝ ΙΟΡΔΑΝΗ

Η Πέτρα του Πεπρωμένου

Ιορδάνης Πουλκούρας

 

FOCUS

Ο άνθρωπος παραμένει ένα μυστήριο για τον εαυτό του. Έχει μια νοσταλγία για την Ύπαρξη, μια λαχτάρα για διάρκεια, για μονιμότητα.

 

ΣΠΑΓΕΙΡΙΑΣ ΤΕΧΝΗ

Ο Παραμυθάς

Ντέμης Κυριάκου

 

ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 

Η Εσωτερική Πυξίδα

 

Καιόμενη (α)Βάτος 

 

Κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της Ελλάδας και στην Κύπρο.

Close

Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.