ABATON 157 CoverΟΙ ΑΟΡΑΤΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ ΤΟΥ ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑ

Από τους Χαμένους Ναούς του Καυκάσου & τα Λευκά Ιερά της Ινδίας μέχρι τα Κάστρα των Καθαρών & τους Αιρετικούς των Βαλκανίων

Σε μια γωνιά του κόσμου, χιλιάδες χρόνια πριν, ένας καμηλιέρης άναψε μια φωτιά που καίει ακόμα. Στις μέρες μας μάλιστα, η φωτιά αυτή έχει γίνει πυρκαγιά. Ο λόγος για τον Ζωροαστρισμό, μια θρησκεία που γεννήθηκε στη Μέση Ανατολή, εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη και, το σημαντικότερο, μεταλλάχθηκε και ρίζωσε μέσα μας επηρεάζοντας αόρατη κάθε τι που συμβαίνει στον κόσμο σήμερα, τόσο στο υλικό όσο και στο πνευματικό επίπεδο. Από τον τόπο που σήμερα ξέρουμε ως Ιράν ως το Μονσεγκύρ των Καθαρών στα Πυρηναία και τα Βαλκάνια, η διδασκαλία του Ζαρατούστρα αντηχεί ακόμα και περιμένει, να βρεθεί εκείνος που θα ξεδιαλύνει τα μυστήριά της – όχι μόνο για να φωτίσει ένα από τα πολλά μυστήρια της Ιστορίας, αλλά για να φτάσει στον πυρήνα ενός από τα μεγαλύτερα ερωτήματα που ταλανίζουν τον άνθρωπο. Τι υπάρχει πέρα από το Καλό και το Κακό, και πώς μπορεί κανείς να βαδίσει το μονοπάτι προς τα εκεί;

ΚΕΙΜΕΝΑ: Μαρία Πατέλη, Σπύρος Ζωΐδης, Δήμητρα Νικολαΐδου

Η ΑΡΧΑΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΣΑΡΜΟΥΝΓΚ

Στέφανος Ελμάζης

Μια αρχαία συλλογή αρμένικων κειμένων φέρνει στο φως στοιχεία για μια από τις πιο καλά κρυμμένες μυστικές αδελφότητες. Από τη Βαβυλώνα στη Σαμαρκάνδη, και από τους Ζωροάστρες στους Γεζίντι, οι Μυημένοι της Μέλισσας διαφυλάσσουν μια αρχαία σοφία που οι αναζητητές ιχνηλατούν με πάθος μέχρι και σήμερα.

Ο ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ ΒΟΥΔΑΣ

Η Κρυμμένη Δύναμη της Αγάπης

Χαρά Αστεριάδου 

Υπάρχει στη ζωή μας μια αστείρευτη πηγή δημιουργικότητας, σταθερότητας και ελπίδας: η σχέση μας. Οι περισσότεροι όμως σπαταλάμε αυτό το δυναμικό, και συχνά παγιδευόμαστε σε τοξικές καταστάσεις. Η διδασκαλία του Βουδισμού έχει για εμάς μερικές αναπάντεχες συμβουλές, που ίσως μας βοηθήσουν να μεταμορφώσουμε την ένταση σε σύμμαχο.

Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ

Η Τριπλή Πρακτική του David Fish

Δήμητρα Νικολαΐδου

Όπως και να πηγαίνει η ζωή μας, έρχεται η στιγμή που πέφτουμε σε αδιέξοδο. Μπορεί να μην μας ικανοποιεί η δουλειά μας, να μην ξέρουμε τι θέλουμε ή ίσως να σκοντάφτουμε σε δισεπίλυτα προβλήματα. Μια αποκλειστική συνέντευξη με τον David Fish, ο οποίος καθοδηγεί τους κορυφαίους επαγγελματίες του Λονδίνου, μας υποδεικνύει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για να ανακαλύψουμε και να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που στέκονται ανάμεσα σε εμάς και την αυτοπραγμάτωση.

ΠΩΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ & Ο ΗΛΙΟΣ ΕΠΙΔΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΨΥΧΙΣΜΟ ΜΑΣ

Νικήτας Κόρακης 

Μια αόρατη επίδραση που ως τώρα την αναγνωρίζαμε μόνο σε μύθους και τελετουργικά, πλέον αποδεικνύεται επιστημονικά: οι κινήσεις των ουράνιων σωμάτων επιδρούν αναπάντεχα στον ψυχισμό μας. Υπάρχει τρόπος να ελέγξουμε τις αντιδράσεις μας, και να γίνουμε κύριοι του εαυτού μας;

ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΓΚΙΛΓΚΑΜΕΣ

Μια Νέα Ανακάλυψη Φωτίζει το Μεγαλύτερο Μυστικό της Ανθρωπότητας

Μαρία Πατέλη

Ο πόλεμος του Ιράκ έφερε στο φως ένα αναπάντεχο εύρημα: χαμένα σπαράγματα από το Έπος του Γκιλγκαμές, του αρχαιότερου λογοτεχνικού έργου της ανθρωπότητας. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι το χαμένο μέχρι σήμερα απόσπασμα, έρχεται ως ανατριχιαστική προειδοποίηση σε μια εποχή που οι πιο έντονες προειδοποιήσεις των θεών της Ουρούκ μοιάζουν να γίνονται πραγματικότητα.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ 

Στέφανος Ελμάζης 

«Θα σου πω μια ιστορία», είπε ο Διάβολος, «αλλά υπό έναν όρο: δεν θα πρέπει να με ρωτήσεις για το ηθικό δίδαγμα. Μπορείς να καταλήξεις σε όποιο συμπέρασμα θέλεις, αλλά σε παρακαλώ μην με ρωτήσεις. Όπως έχουν τα πράγματα, κατηγορούμαστε ήδη για ένα σωρό ανοησίες, κι όμως, κυριολεκτικά μιλώντας, ούτε καν υπάρχουμε. Εσείς είστε που μας δημιουργείτε».

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε ο Διάβολος την αφήγησή του. Μας διηγείται μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία, από την οποία προκύπτουν ορισμένα πολύ σημαντικά ευρήματα για τη ζωή μας, για τις δυνάμεις που μας διέπουν και μας καθορίζουν.

ΤΟ Ι-ΤΣΙΝΓΚ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Γιάννης Δέδες 

Το αρχαιότερο και πιο κλασικό κείμενο της Κίνας, το Ι-Τσινγκ, μας καθοδηγεί ώστε να εκμεταλλευτούμε το καλοκαίρι στο έπακρο, να ανανεώσουμε τη ζωτική μας ενέργεια. Μέσα από τα εξάγραμμα του Βιβλίου των Αλλαγών, αυτή είναι η εποχή που μπορεί να μας οδηγήσει στην Ταοϊστική Αθανασία.

Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ 

Χρήστος Διαμαντόπουλος 

Το μάθημα του μοναχού-πολεμιστή

ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ 

Στάλω Κυριακίδου 

Πώς φτάνει κανείς από το εσωτερικό δράμα στην προσωπική του ελευθερία

 

ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ 

Η Επιστήμη της Ευτυχίας 

Στέφανος Ελμάζης 

Μπορεί η νευροεπιστήμη να δώσει λύση στη βαθιά ανθρώπινη και αέναη αναζήτηση της ευτυχίας; Μελετώντας κανείς τις τελευταίες έρευνες, ανακαλύπτει 7 βήματα, που οδηγούν στον πολυπόθητο στόχο: μια πιο φωτεινή κατάσταση της καρδιάς και του νου.

 

ΕΝ ΙΟΡΔΑΝΗ

Πάρε τον Χωροχρόνο σου Φίλε μου

Ιορδάνης Πουλκούρας

 

ΣΠΑΓΕΙΡΙΑΣ ΤΕΧΝΗ

Ένα κυπελάκι παγωτό 

Ντέμης Κυριάκου

 

ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 

Το Μαγικό Δαχτυλίδι 

 

Καιόμενη (α)Βάτος 

Ο Άκαφτος 

Close

Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.