ΦΑΚΕΛΟΣ

Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει κάποια στιγμή στη ζωή του αναρωτηθεί: «Τι θα γίνει όταν πεθάνω; Υπάρχει άραγε κάτι από μένα που θα συνεχίσει να υπάρχει;».

Στον Φάκελο αυτού του τεύχους μας ερευνούμε αυτό το πάντοτε επίκαιρο και μεγάλης σημασίας ερώτημα, μέσα από τη σοφία του κόσμου και ορισμένες σπουδαίες πνευματικές διδασκαλίες. Είναι αλήθεια ότι όλες οι πνευματικές παραδόσεις μας λένε ότι ο θάνατος δεν είναι το τέλος των πάντων, αλλά το τι υπάρχει και εάν υπάρχει κάτι «μετά»,  παραμένει ένα τεράστιο ερωτηματικό.

Ωστόσο, καθώς εντρυφούμε στη μυστική γνώση και στις πρακτικές αυτών των παραδόσεων, βαθμιαία ένα σπουδαίο «μάθημα» αναδύεται: αυτό που θα συμβεί όταν θα πεθάνουμε, εξαρτάται οπωσδήποτε από αυτό που συμβαίνει ενώ ζούμε.

Στις μέρες μας υπάρχει μια οργιώδης έρευνα σε πολλά τεχνολογικά κέντρα του εξωτερικού για την επίτευξη της «αθανασίας» ενώ είμαστε ακόμη στη ζωή. Με άλλα λόγια, αναζητούνται τρόποι για να ζούμε όσο περισσότερα χρόνια γίνεται, ακόμη κι αν αυτό θα είναι σε βάρος άλλων ανθρώπων και των φυσικών πόρων του πλανήτη που μας φιλοξενεί.

Η δική μας έρευνα που ακολουθεί, δεν ασχολείται με αυτού του είδους την «αθανασία». Από τη στιγμή που ο θάνατος είναι η μόνη βεβαιότητα σε αυτόν τον κόσμο, το ενδιαφέρον μας στρέφεται στο αν υπάρχει η δυνατότητα, και με ποιους τρόπους,  για τη συνέχιση της ύπαρξής μας –και με ποια μορφή– μετά τον θάνατο του φυσικού σώματος.

Και όπως όλες οι εσωτερικές διδασκαλίες φανερώνουν, πρόκειται για το συγκλονιστικότερο ταξίδι ανακάλυψης που θα μπορούσαμε να κάνουμε σε αυτή τη ζωή…

Ο Σωκράτης, λίγο πριν πιει το κώνειο, αποκαλύπτει τι συμβαίνει στην Ψυχή μετά τον Θάνατο και τα στάδια του «ταξιδιού» στον Άλλο Κόσμο, Σοφία Ακριδέλη

 Το Μυστικό της Ύπαρξης και τα Επίπεδα Αθανασίας, Γεώργιος Γκουρτζίεφ

 Η Αλχημική Γιόγκα της Αθανασίας σύμφωνα με μια απόκρυφη Ταοϊστική Διαδασκαλία, Πέτρος Κομνηνός

 Τα Τέσσερα Σώματα του Ανθρώπου, Γέωργιος Γκουρτζίεφ

 Το Μεγάλο Μυστικό του Κύριου του Θανάτου, Στέφανος Ελμάζης

21ος ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ

Το Απόκρυφο Πρόσωπο της Ρωσίας

Στέλιος Ηλιόπουλος

Το Δόγμα της Παραδοσιοκρατίας, η μυστική επίδραση του Ρενέ Γκενόν, το Όραμα του Ευρασιατισμού και ο Κομβικός Ρόλος του Αλεξάντρ Ντούγκιν.

ΕΣΩΤΕΡΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Το Μέγα Μυστήριο του Κακού

Στέφανος Ελμάζης

Πώς συνδέονται οι αρχαίες δοξασίες όσον αφορά στην ύπαρξη του Κακού με τα τρομερά γεγονότα στην Ανατολική Ευρώπη;

 ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ

Η Παγίδα της Γνωστικής Παράκαμψης

Russell Kennedy

Τι είναι η «παγίδα της γνωστικής παράκαμψης» που σχεδόν όλοι χρησιμοποιούμε και πώς μπορούμε πραγματικά να ελευθερωθούμε από επώδυνα συναισθήματα και ψυχολογικά τραύματα.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΖΩΗΣ

Υπνοθεραπεία – Ένα Γοητευτικό Ταξίδι για μια Νέα Ζωή

Μια συζήτηση με τον ψυχολόγο και υπνοθεραπευτή δρ Πέτρο Μαλαμίδη σχετικά με την Υπνοθεραπεία και τα οφέλη της στην αντιμετώπιση του άγχους, του πόνου και πολλών ψυχοσωματικών προβλημάτων.

FOCUS

Η Κρίσιμη Μάχη για το Μέλλον της Ανθρωπότητας

Στάμος Στίνης

Η ανθρωπότητα οδηγείται σε αδιέξοδο και την ίδια στιγμή μια «αόρατη» μάχη διεξάγεται σε πνευματικό και υλικό επίπεδο από την έκβαση της οποίας θα κριθεί προς τα πού θα κινηθεί ο κόσμος μας…

ΜΥΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Η Αλληγορική Πορεία του Ιησού

Richard Temple

Λίγοι πριν τη σταύρωση, ο Ιησούς εισέρχεται στα Ιεροσόλυμα και μέσα από μια αλληγορική διδασκαλία φανερώνει τη μυστική είσοδο στην Ουράνια Ιερουσαλήμ.

ΜΥΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η Ιερή Γεωγραφία της Κωνσταντινούπολης και το Μυστηριώδες Παλλάδιο

Αλέξης Καραδάς

Η ιερή πολεοδομία με βάση την οποία ιδρύθηκε και σχεδιάστηκε η Κωνσταντινούπολη και ο άγνωστος ρόλος ενός θρυλικού αγάλματος από την αρχαία Ελλάδα που για χιλιάδες χρόνια θεωρούταν το σπουδαιότερο θεϊκό φυλαχτό…

ΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Το Βασίλειο του Σκουπιδοτενεκέ

Νικήτας Κόραλης

ΕΝ ΙΟΡΔΑΝΗ

Ο Πόλεμος και η Αλήθεια

Ιορδάνης Πουλκούρας

ΣΠΑΓΕΙΡΙΑΣ ΤΕΧΝΗ

Τρεις Ιστορίες των Σούφι

Ντέμης Κυριάκου

 ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ

Νοικοκύρηδες, Αλήτες και Παράφρονες (μια μεταφυσική τυπολογία)

Στέφανος Ελμάζης

ΣΟΦΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ο Αθάνατος Κηπουρός

ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Η Αθάνατη Μέδουσα

 Κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της Ελλάδας και στην Κύπρο.

 

Close

Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.