ABATON 165 Cover FBΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΜΑΙ;
Το Τριπλό Μονοπάτι για την Ανακάλυψη του Αληθινού Εαυτού

Ο Παρατηρητής · Τεχνικές Αυτογνωσίας · Η Δύναμη της Προσοχής · Το Άνοιγμα του Τρίτου Ματιού · Η Μέθοδος της Σιωπής · Η Αληθινή Γνώση του Εαυτού

«Ποιος είμαι;». Είναι λογικό να αναζητούμε τον πραγματικό μας εαυτό, αυτόν που διαισθανόμαστε πως κρύβεται πίσω από τον θόρυβο της καθημερινότητας. Μόνο που οι απαντήσεις των μεγάλων παραδόσεων, αν και παρηγορητικές, πολλές φορές φαίνονται εξωπραγματικές και αποκομμένες από τη δική μας εμπειρία. Το μόνο που μένει λοιπόν, είναι να βιώσουμε την απάντηση για τον εαυτό μας. Κάτι τέτοιο, μπορεί να φαίνεται αρχικά τόσο απροσπέλαστο όσο το έξω διάστημα. Ευτυχώς, όμως, όσο τεράστιο κι αν είναι το ερώτημα, οι τρόποι να το απαντήσουμε είναι προσιτοί. Τρία μονοπάτια περιμένουν τον αναζητητή του αληθινού εαυτού: ο διαλογισμός, η σιωπή και η προσοχή. Τρεις ασκήσεις, τρεις ποιότητες, τρεις ιδιότητες που ο καθένας μπορεί να καλλιεργήσει μέσα στην καθημερινότητά του, μέχρι στο τέλος η απάντηση να φωτιστεί ξεκάθαρα μέσα του, μετατρέποντας τη ζωή του από αγωνία σε μια ύπαρξη γεμάτη σκοπό και νόημα.

ΚΕΙΜΕΝΑ: Νικήτας Κόραλης, Χαρά Αστεριάδου, Δήμητρα Νικολαΐδου, Ζαν ντε Σάλτζμαν

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ & ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ

Ο Μύθος της Μηχανικής Γης

Νικήτας Κόραλης

Γιατί επιμένουμε να αγνοούμε την κλιματική αλλαγή ενώ σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα συμφωνεί ότι η ζωή μας πρόκειται να αλλάξει δραματικά; Ο μύθος της μηχανικής γης, που ξεκίνησε από την εποχή της βιομηχανικής επανάστασης, μας βοηθά να καταλάβουμε τόσο τη θέση μας στον κόσμο όσο και τα βήματα που μπορούμε να κάνουμε για να εξασφαλίσουμε μια πολύ πιο ισορροπημένη ζωή κι ένα καλύτερο συλλογικό μέλλον για όλους.

Ο ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ & Ο ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Πέτρος Γρηγορίου

Η προσπάθεια να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, ο συνεχής καταιγισμός πληροφοριών, οι ατέλειωτες διαφωνίες και συζητήσεις, μας αφήνουν πολλές φορές σε κατάσταση σύγχυσης. Ο καθηγητής ψυχιατρικής Δρ Iain Gilchrist αποκαλύπτει στη νέα του επαναστατική έρευνα, ότι ο εγκέφαλός μας είναι κυριολεκτικά «διαιρεμένος» και μόνο όταν αναγνωρίσουμε αυτό τον διχασμό θα καταφέρουμε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τις ικανότητές μας και να προχωρήσουμε στην προσωπική μας ολοκλήρωση, αλλά και στη «θεραπεία» του κόσμου γύρω μας.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗΣ

Πέντε Βήματα προς την Απελευθέρωση

Μαρία Πατέλη

Ξέρουμε πως για να απελευθερωθούμε από το παρελθόν, πρέπει να μάθουμε να συγχωρούμε. Κι όμως, μας είναι πολύ δύσκολο να αφήσουμε πραγματικά πίσω μας τον θυμό, τον πόνο, την αντίδραση στην αδικία που έχουμε υποστεί. Μια σειρά από πρακτικές συμβουλές από τον Βουδισμό, τη σύγχρονη ψυχολογία και τον εσωτερικό Χριστιανισμό μπορεί να μας δείξει τον δρόμο για να ελαφρύνουμε αυτό το βάρος. Πίσω από όλα όμως υπάρχει κάτι ακόμα βαθύτερο, ένας τρόπος να απαλλαγούμε και να συγχωρέσουμε πραγματικά…

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΜΑΣ

Δήμητρα Νικολαΐδου & Στέφανος Ελμάζης

Όλοι έχουμε στόχους, μικρούς ή μεγάλους, και όλοι αναζητούμε τη δύναμη να τους πραγματοποιήσουμε. Τις περισσότερες φορές όμως τα εμπόδια είναι τόσα πολλά και τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, που ακόμα κι όταν κάνουμε βήματα μπροστά, νιώθουμε διαρκώς εξαντλημένοι. Τι μπορώ να κάνω για να βρω τους αληθινούς μου στόχους, και να δουλέψω απρόσκοπτα προς αυτούς;

5 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΥ ΑΠΟ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

Σοφία Ακριδέλη

Τον 5ο αιώνα οι μοναχοί είχαν ακριβώς τα ίδια προβλήματα που έχουμε εμείς σήμερα: δεν μπορούσαν να συγκεντρωθούν, να διαβάσουν τα βιβλία που έπρεπε, να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους. Γι’ αυτό το σκοπό, ανέπτυξαν μια σειρά από τεχνικές αλλά και βαθύτερες, πολύτιμες φιλοσοφίες, προκειμένου να επιτύχουν την ποθητή συγκέντρωση. Στη γεμάτη αποσπάσεις εποχή μας, οι συμβουλές τους αποδεικνύονται πιο χρήσιμες από ποτέ.

ΜΥΗΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ

Από τον Άδη στον Ήλιο

Γιάννης Δέδες

Ένα μοναδικό οδοιπορικό, από το Ακρωτήριο Ταίναρο και τον ναό των Αγίων Ασωμάτων, στην πηγή Νέδα όπου οι μυημένοι έκαναν το ταξίδι σε μια καινούρια ύπαρξη, και από τον ναό του Επικούρειου Απόλλωνα στη Βουδιστική στούπα της Πελοποννήσου.

Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΜΑΓΟΣ

Δήμητρα Νικολαΐδου

Μια εκ βαθέων συζήτηση με τον Ιορδάνη Πουλκούρα, με αφορμή το νέο του βιβλίο, που μας ταξιδεύει από τη Λυκία του μύθου στα μυστικά της Αλεξάνδρειας, και από τους θρύλους της Προβηγκίας στη μυστική Σοβιετική Ένωση, αποκαλύπτοντας μυστικά της τέχνης της μνήμης, κρυμμένες διαστάσεις του μύθου και πάνω απ’ όλα, την ανάγκη να φέρουμε τα μαθήματα όλων αυτών των σπουδαίων ιστοριών στο δικό μας σήμερα.

ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΒΡΑΧΟΥΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΣΥΝΝΕΦΑ

Στέφανος Ελμάζης

Μια αποκαλυπτική συζήτηση με τον καθηγητή Κωνσταντίνο Θ. Ζάρρα, με αφορμή το νέο ομώνυμο βιβλίο του, σχετικά με τη μεγάλη σύγκρουση πολιτισμών που βιώνουμε σήμερα, με επίκεντρο το μεγάλο μεταναστευτικό πρόβλημα και την κλιματική αλλαγή.

UITWAAIEN

Δήμητρα Νικολαΐδου

Μια άγνωστη μέθοδος για να διώξουμε μακριά το άγχος που εφαρμόζεται στην Ολλανδία με όχημα τον… αέρα!

ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ

Πώς να Ζήσω Αληθινά;

Στέφανος Ελμάζης

Όλοι νιώθουμε κάποιες στιγμές πως δεν ζούμε αληθινά. Κι όμως μέσα στην καθημερινότητά μας είναι δύσκολο να βρούμε τρόπους και να αλλάξουμε πορεία. Ωστόσο, υπάρχει η δυνατότητα να προσεγγίσουμε αλλιώς τον εαυτό μας και να αντιληφθούμε πραγματικά τι σημαίνει ζω, ζω πραγματικά και ουσιαστικά την κάθε μέρα μου…

FOCUS

Η προσευχή του Σαίρεν Κίρκεγκωρ.

Ο ΜΙΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΑΔΝΗΣ

Η Ροή της Ύπαρξης

Αριάδνη Γερούκη

ΣΠΑΓΕΙΡΙΑΣ ΤΕΧΝΗ

Φώτιση σε Δέκα Απλά & Εύκολα Βήματα

Ντέμης Κυριάκου

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Διάβασα… Παρακολούθησα… Είδα…

Δήμητρα Νικολαΐδου

ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Το θυμωμένο αγόρι

 

Καιόμενη (α)Βάτος

Κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της Ελλάδας και στην Κύπρο.

Close

Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.