ABATON 164ΠΑΝΨΥΧΙΣΜΟΣ
Η Νέα Θεωρία των Πάντων

Η Αρχαία Σοφία του Κόσμου · Τι είναι ο Κοσμοψυχισμός; · Οι Άγνωστες Δυνάμεις · Η Χαμένη Γλώσσα της Χρυσής Εποχής

Υπάρχει στον κόσμο μια κρυμμένη σοφία, που ο άνθρωπος με τον καιρό έχει ξεχάσει. Μια σοφία που κρύβεται σε κάθε δέντρο, σε κάθε βότσαλο, και στο ίδιο μας το σώμα. Όποιος την ανακαλύψει ξανά θα μάθει όχι μόνο τη γλώσσα του σύμπαντος, αλλά και τα μυστικά της Δημιουργίας. Θα ανακαλύψει χαμένες του δυνάμεις, θα διευρύνει τη συνειδητότητά του αλλά κυρίως, θα συνειδητοποιήσει τη θέση του στο σύμπαν. Λίγο πριν την ώρα μηδέν, ήρθε η ώρα για τον άνθρωπο να ξεπεράσει την κοσμική του μοναξιά και να αντιληφθεί τον εαυτό του ως αναπόσπαστο κομμάτι κάτι πολύ μεγαλύτερου;

ΚΕΙΜΕΝΑ: Μαρία Πατέλη, Πέτρος Γρηγορίου, Σοφία Ακριδέλη

ΕΡΕΥΝΑ

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ
Παραισθησιογόνα & Ανώτερη Συνειδητότητα

Οι Πύλες της Αντίληψης · Το Ταξίδι του Λώρενς Ρόζενταλ στο Θαυμαστό · Τομ Ρόμπινς: Ένας Ναός από Μαθηματικά & Μέλι

Πριν από μερικές δεκαετίες, οι έρευνες πάνω στα παραισθησιογόνα ήταν έτοιμες να ξεκλειδώσουν μυστικά πάνω στη συνειδητότητα, τον ανθρώπινο εγκέφαλο και τη θέση μας στο σύμπαν. Σήμερα, μετά από μια μεγάλη παύση, η επιστήμη ετοιμάζεται ξανά να ανοίξει τις πύλες της αντίληψης. Το ΑΒΑΤΟΝ καταδύεται στα όσα ξέρουμε για το θέμα μέσα από τις μοναδικές προσωπικές εμπειρίες των σπουδαίων δημιουργών Τομ Ρόμπινς, Άλντους Χάξλει και Λώρενς Ρόζενταλ.

Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΜΑΓΚΝΤΑΛΑ

Ποιος Αποφασίζει για το Μέλλον της Ιστορίας;

Δήμητρα Νικολαΐδου

Το 1868, στην κοιλάδα της Ντελάντα στην Αιθιοπία, έλαβε χώρα μια διαφορετική δημοπρασία: στρατιωτικοί έβγαλαν στο σφυρί αντίγραφα της Κιβωτού της Διαθήκης, αυτοκρατορικές κορώνες και ιερά κύπελλα, ενώ πίσω τους κάπνιζαν ακόμα τα ερείπια του ως τότε απόρθητου φρουρίου της Μαγκντάλα. Καθώς σήμερα η Αιθιοπία διεκδικεί τη λεηλατημένη της ιερή κληρονομιά από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, ένα ερώτημα διατρέχει την Δύση: ποιος αποφασίζει για την τύχη της Ιστορίας;

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΟΡΟΣ ΚΑΦ ΤΩΝ ΣΟΥΦΙ

Νικήτας Κόραλης

Πού βρίσκεται το όρος Καφ; Στο κέντρο του κόσμου και πέρα από αυτόν, λέει ο θρύλος. Ένα μαγικό βουνό όπου κατοικούν άγγελοι, δαίμονες και ο Βασιλιάς των Πουλιών, περιμένει αυτόν που θα ανακαλύψει το μυστικό του και θα φτάσει στην κορυφή. Με αφορμή τα πρόσφατα λόγια της σημαντικής συγγραφέως Ελίφ Σαφάκ, ανακαλύπτουμε έναν από τους πιο εσωτερικούς θρύλους της Μέσης Ανατολής, και την αλήθεια που κρύβεται στο κέντρο του μύθου.

ΤΣΑΝ

Η Αρχαία Σχολή του Λουλουδιού & του Χαμόγελου

Γιάννης Δέδες

Μια μέρα, ο θεός της Δημιουργίας πρόσφερε στον Βούδα ένα λευκό λουλούδι κι εκείνος διαλογίστηκε χαμογελώντας. Μόνο ένας μαθητής κατάλαβε το νόημα αυτού του χαμόγελου, και αυτός έγινε ο πατριάρχης της σχολής Τσαν, που γνωρίζουμε με το ιαπωνικό όνομα Ζεν. Σήμερα, ακολουθώντας τα διδάγματα της σχολής του λουλουδιού και του χαμόγελου, μπορούμε να κάνουμε τη δική μας ζωή καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη.

Η ΧΑΜΕΝΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

Αλέξης Καραδάς

Δυο πράγματα μας ενώνουν όπου και να γεννηθήκαμε, όπου και να ζούμε σε αυτό τον κόσμο: η ανάμνηση μιας Χρυσής Εποχής και ο φόβος της επικείμενης καταστροφής του κόσμου μας. Με δεδομένη την επικαιρότητα, μια αρχαία προφητεία που μιλά για την απώλεια της θρησκείας, έναν κόσμο χωρίς θεούς και την επερχόμενη περιβαλλοντική καταστροφή, αγγίζει περισσότερες χορδές από ποτέ. Πόσο μάλλον όταν προέρχεται από ένα όνομα το οποίο βρίσκεται στη ρίζα του Δυτικού Εσωτερισμού: τον Ερμή Τρισμέγιστο

Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

Χρήστος Διαμαντόπουλος

Γιατί δεν έχουμε συναντήσει ακόμα εξωγήινους πολιτισμούς; Δεν υπάρχουν ή μήπως κρύβονται, σαν κυνηγοί σε σκοτεινό δάσος; Η νέα αυτή θεωρία για τη ζωή στο σύμπαν δίνει μια άλλη διάσταση τόσο στο μεγάλο μας ερώτημα αν είμαστε μόνοι στο διάστημα, όσο και στις δικές μας εσωτερικές διεργασίες.

ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ

Ο Δάσκαλος Αμαζόνιος

Στέφανος Ελμάζης

Ο Αμαζόνιος έρχεται στην επικαιρότητα τον τελευταίο καιρό μέσα από καταστροφές, πυρκαγιές και απώλειες. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουμε, είναι ότι εκτός από το οικοσύστημα χάνουμε έναν άλλο θησαυρό: αρχαίες πόλεις χαμένες κάτω από τη βλάστηση, μια σαμανική παράδοση που ακόμα έχει πολλά να μας μάθει και κυρίως τα μυστικά αρχαίων πολιτισμών που κατάφεραν να συνυπάρχουν με τη φύση.

FOCUS

Η σπουδαία ποιήτρια Mary Oliver διαλογίζεται ανάμεσα στα δέντρα.

ΕΝ ΙΟΡΔΑΝΗ

Το Δαχτυλίδι του Δία

Ιορδάνης Πουλκούρας

Ο ΜΙΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΑΔΝΗΣ

Μεγαλώνοντας

Αριάδνη Γερούκη

ΣΠΑΓΕΙΡΙΑΣ ΤΕΧΝΗ

Το Δάκρυ του Αγγέλου

Ντέμης Κυριάκου

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Διάβασα… Παρακολούθησα… Είδα…

Δήμητρα Νικολαΐδου

ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Ο Γιουνγκ, οι Ινδιάνοι Πουέμπλο & ο Θεός Ήλιος

Καιόμενη (α)Βάτος

Κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της Ελλάδας και στην Κύπρο.

Close

Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.