ABATON 161 coverΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΓΝΩΣΗΣ

Ο Χαμένος Χριστιανισμός της Ερήμου · Οι Άγνωστοι Μαθητές του Ρουμί · Η Μυστική Καρδιά του Όρους Καρμέλ · Οι Άνθρωποι του Μεταξιού: Η Παράδοση των Χασιντίμ · Εσώτερη Σοφία

Σύμφωνα με ένα θρύλο, κάποτε όλη η σοφία του κόσμου βρισκόταν συγκεντρωμένη σε ένα μέρος, σαν μια τεράστια λίμνη από υδράργυρο. Κάποια στιγμή όμως, η λίμνη αυτή διαλύθηκε σε μικροσκοπικά κομματάκια που διασκορπίστηκαν σε όλο τον πλανήτη. Κατά καιρούς, διάφορες σχολές συγκεντρώνουν την ανώτερη γνώση και την προσφέρουν για λίγο μόνο σε όσους την αναζητούν, μέσα από ζυμώσεις, πνευματικές αλχημείες, προσωπικά μονοπάτια κι εμπειρίες που αστράφτουν με τη δύναμη μιας ξεχασμένης αλήθειας. Ένα ταξίδι από την Έρημο του Σινά μέχρι την Μικρά Ασία του Ρουμί, και από την Ισπανία της Αναγέννησης μέχρι την Ανατολική Ευρώπη των Χασιντίμ.

ΚΕΙΜΕΝΑ: Μαρία Πατέλη, Σοφία Ακριδέλη, Δήμητρα Νικολαΐδου, Άγιος Ιωάννης του Σταυρού, Νικήτας Κόραλης, Ζαν ντε Σάλτζμαν

ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ

Δήμητρα Νικολαΐδου

Υπάρχει Απαγορευμένη Γνώση; Μια διαδρομή στην Ιστορία από την Αλεξάνδρεια ως το Θιβέτ και από τα σαλόνια της Αναγέννησης στα σημερινά σούπερ-μάρκετ της πνευματικότητας, αποκαλύπτει πώς έντεχνα η εικόνα που έχουμε για τον κόσμο αλλάζει και όψεις της σοφίας χάνονται προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Μπορούμε να ξαναβρούμε αυτό που έχει χαθεί

ΔΑΛΑΙ ΛΑΜΑ

Η Διδασκαλία της Καρδιάς

Σε μια εποχή που αντιλαμβανόμαστε ολοένα και περισσότερο πόσο συνδεδεμένοι είμαστε ο ένας με τον άλλο, ο μεγάλος δάσκαλος και πνευματικός ηγέτης Δαλάι Λάμα προσφέρει μια λύση στις διαμάχες και την αβεβαιότητα που κυριαρχούν στον κόσμο.

ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ

Ένα Ταξίδι Μέσα στο Νου των Ζώων

Χρήστος Διαμαντόπουλος

Στη Μεσαιωνική αγορά του Παλιού Δελχί, σε ένα παράξενο κτίριο με τίτλο «Νοσοκομείο Πουλιών», ένας σύγχρονος ερευνητής ανακάλυψε ένα νήμα που συνδέει μια από τις παλιότερες θρησκείες του κόσμου, τον Τζαϊνισμό, με τις τελευταίες επιστημονικές ανακαλύψεις πάνω στη συνειδητότητα των ζώων. Θα μπορούσε το οδοιπορικό του, από τα πλέον σύγχρονα εργαστήρια βιολογίας ως το ιερό όρος Girnar, να κρύβει απαντήσεις για το μέλλον;

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ ΓΚΟΜΠΙ
& Η Πόλη του Διαβόλου

Αλέξης Καραδάς

Στην καρδιά της Ασίας βρίσκεται ένα μέρος με το όνομα Τελευταία Προσευχή. Από εκεί ξεκινά το ταξίδι του ο αναζητητής που ψάχνει μια από τις πιο μυστήριες χαμένες πόλεις της ερήμου Γκόμπι, και το μυστικό που αυτή κρύβει. Διασχίζοντας όμως ένα από τα τελευταία ανεξερεύνητα μέρη του πλανήτη, θα συναντήσει κανείς πολλά μυστήρια που μπορεί να ανατρέψουν τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο…

ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Πήτερ Ουσπένσκι

Σε αναζήτηση νοήματος στον σύγχρονο κόσμο, ένας σπουδαίος φιλόσοφος και πνευματικός δάσκαλος, ο Πήτερ Ουσπένσκι, προσφέρει ένα χάρτη προκειμένου ο κάθε ένας από εμάς να χαράξει τον δρόμο του για το σημαντικότερο προορισμό όλων: τη γνώση που θα μας επιτρέψει να κατανοήσουμε το μεγάλο μυστήριο της ύπαρξής μας.

ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΙΘΙΟΠΙΑ

Το Βιβλίο του Ενώχ, οι Μπαχτάουι & η Κιβωτός της Διαθήκης

Χρήστος Διαμαντόπουλος

Στην Αφρική υπάρχει ένας τόπος όπου ο ερευνητής μπορεί να συναντήσει μερικά από τα μεγαλύτερα μυστήρια των Δυτικών παραδόσεων. Ο Όμηρος έγραψε πως εκεί γιόρταζαν οι θεοί του Ολύμπου, και ο θρύλος λέει πως εκεί βρίσκεται ακόμα και σήμερα η Κιβωτός της Διαθήκης, καλά φυλαγμένη. Στα μοναστήρια της βρέθηκε το χαμένο για αιώνες Βιβλίο του Ενώχ, και στις ερήμους της συνεχίζεται αδιάσπαστη η παράδοση των Ασκητών της Ερήμου που έχει χαθεί από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Ο λόγος για την Αιθιοπία, τη λεγόμενη Γη των Ευσεβών, εκεί όπου ακόμα κρύβονται πολλά από τα μυστήρια των μεγάλων παραδόσεων.

ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΔΙΑΒΟΛΟ

Πήτερ Ουσπένσκι

Σε έναν ναό της Κεϋλάνης, στη σκιά ενός πέτρινου ελέφαντα, ο συγγραφέας συναντά τον Διάβολο που προσπαθεί να τον στρέψει μακριά από μια μεγάλη Αλήθεια μέσα από ένα πανέξυπνο παιχνίδι με τις λέξεις.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ GASPAR GARCIA

Γιάννης Δέδες

Με αφορμή τον θάνατο ενός δασκάλου των Ανατολικών Παραδόσεων, ο μαθητής του καταθέτει τα όσα κατάλαβε βιωματικά πλέον για τον θάνατο, τη ζωή και την ισορροπία του Γιν και του Γιανγκ, σε ένα επίπεδο που ξεπερνά τα βιβλία και αγκαλιάζει την ίδια την ύπαρξη.

ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ

Η Σκέψη της Ουσίας

Στέφανος Ελμάζης

Με αφορμή την εισαγωγή της επίγνωσης στα σχολεία της Μεγάλης Βρετανίας, αναρωτιέται κανείς αν υπάρχει ένα είδος σκέψης που μπορεί να μας οδηγήσει πέρα από τα ερωτήματα που μας απασχολούν απευθείας στην αναζήτηση της ουσίας της ζωής.

FOCUS

Μέσα μας, λέει ο Ρουμί, κατοικούν τρία ζώα…

ΕΝ ΙΟΡΔΑΝΗ

Το Τελευταίο Όνειρο

Ιορδάνης Πουλκούρας

ΣΠΑΓΕΙΡΙΑΣ ΤΕΧΝΗ

Η Άλλη Επιθυμία

Ντέμης Κυριάκου

Ο ΜΙΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΑΔΝΗΣ

Η Γιόγκα της Εμμηνόπαυσης

Αριάδνη Γερούκη

ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Πώς η Σοφία Εξαπλώθηκε στον Κόσμο

Κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της Ελλάδας και στην Κύπρο.

Close

Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.