fvto geniki archetypo

ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ

Περιηγηθείτε στον κατάλογο μας  και ανακαλύψτε τον κόσμο της Αναζήτησης...

Δείτε εδώ


nasa-earth-rounding-sun-high-wallpapers

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΙΑ ΧΑΡΑΜΑΔΑ ΓΝΗΣΙΑΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

 

του Παναγιώτη Λιβιεράτου

 

Περισσότερα εδώ 


book-publishing

E-SHOP

Επισκεφτείτε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ΕΔΩ

1821: ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ

 

1821MystikesEtairies Cover

deite-sto-eswteriko
1821 pdfcover
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ > ΙΣΤΟΡΙΑ

Περιγραφή:

1821: ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ

 

 

Η ιστορία του κόσμου περιλαμβάνει ολόκληρα κεφάλαια που παραμένουν, από πρόθεση ή συγκυρία, χαμένα ή κρυμμένα. Ένα τέτοιο κεφάλαιο αφορά στον ρόλο που διαδραμάτισαν οι λεγόμενες «Μυστικές Εταιρίες» στις μεγάλες επαναστάσεις του 18ου και 19ου αιώνα, που διαμόρφωσαν τον σύγχρονο κόσμο.

Καμία επανάσταση δεν ξεκινά από το πουθενά. Πριν τους αγώνες καλλιεργούνται οι ιδέες, συχνά αδιανόητες για την εποχή τους, όπως η ελεύθερη σκέψη, η αλληλεγγύη και η ισότητα, η καταπολέμηση του σκοταδισμού και της απολυταρχίας. Οι φορείς τους αναπτύσσουν έτσι την αναγκαία ικανότητα να κρύβονται από τους διώκτες τους, μέσα από κώδικες και συμβολισμούς, που μόνο οι γνώστες του μυστικού μπορούν να αναγνωρίσουν. Στο βιβλίο αυτό, οι συγγραφείς διερευνούν τους ισχυρούς δεσμούς του Ελληνικού Αγώνα του 1821 με τις μυστικές εταιρίες και τις προσωπικότητες που συμμετείχαν σε αυτές. Ήταν εκείνα τα δίκτυα που στήριξαν έμπρακτα την Επανάσταση αλλά και που γονιμοποίησαν χιλιάδες συνειδήσεις, ώστε να συνεισφέρουν στον κοινό Σκοπό. Στον Σκοπό που γέννησε τη σημερινή ελεύθερη Ελλάδα.

Οι Μυστικές Εταιρίες στις Επαναστάσεις στον Κόσμο

Οι Εταιρίες που Προετοίμασαν το 1821

Ο Τεκτονισμός στην Ελλάδα

Ο Ρόλος του Τεκτονισμού στην Επανάσταση του ’21

Οι Καρμπονάροι Η Μυστική Εταιρία του Ρήγα Βελεστινλή

Η Φιλική Εταιρία

Ιωάννης Καποδίστριας

Φιλέλληνες και Μυστικές Οργανώσεις

Λόρδος Μπάιρον

Ανδρέας Κάλβος

Διονύσιος Σολωμός

Μυστικές Εταιρίες στην Ελεύθερη Ελλάδα

 

 

  • ISBN: 978-960-421-272-9
  • Σελίδες: 332
  • Διαστάσεις: 14 Χ 21 εκατ.
  • Α ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2021

 

ΤΙΜΗ: 16,90 €

 

 

icon cart
Αγοράστε το τώρα με έκπτωση από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα!

 

 

Συγγραφέας: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΕΛΜΑΖΗΣ • ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΡΑΔΑΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΑΣΚΗ • ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΟΥΚΑΣ

Ο Στέφανος Χ. Ελμάζης σπούδασε Θετικές Επιστήμες στο ΑΠΘ, όπου έκανε μεταπτυχιακές σπουδές. Το 1999 ίδρυσε το περιοδικό ΑΒΑΤΟΝ και τον εκδοτικό οίκο Αρχέτυπο, τα οποία εξακολουθεί να διευθύνει μέχρι σήμερα. Είναι συγγραφέας των βιβλίων Εσώτερες Διαστάσεις, Να σου πω μια ιστορία;, Τα Μάτια της Ψυχής, Η Δύναμη της Σκέψης, Τα Πολύτιμα: Οι Λέξεις που μας Αγγίζουν, Γκουρτζίεφ: Μια Εισαγωγή στη Διδασκαλία του, Το Ημερολόγιο της Σοφίας, και έχει συμμετάσχει με κείμενά του σε συλλογικά έργα των εκδόσεων Αρχέτυπο.

Ο Αλέξης Καραδάς είναι ιστορικός και πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Αρθρογραφεί σταθερά στο περιοδικό ΑΒΑΤΟΝ, όπου έχουν δημοσιευτεί πολλά άρθρα του, ιστορικού περιεχομένου, και επίσης κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό Απαγορευμένη Ιστορία.

H Χριστίνα Λάσκη ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, ως μεταφράστρια και επιμελήτρια κειμένων. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φιλολογίας, με μεταπτυχιακή ειδίκευση στη Συγκριτική Γραμματολογία. Η διατριβή της, «Μεταμορφώσεις του Βυρωνικού Ήρωα από τη Λογοτεχνία στον Κινηματογράφο», δημοσιεύτηκε το 2018 από το ΙΚΕΕ. Από τις εκδόσεις Αρχέτυπο κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο της, Νίκολα Τέσλα, τα Δώρα του Κεραυνού. Αρθρογραφεί τακτικά σε θέματα λογοτεχνίας, ιστορίας και συμβολικής ανθρωπολογίας. Διηγήματά της έχουν βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς και έχουν εκδοθεί σε αρκετές ανθολογίες.

Ο Μιχάλης Στούκας γεννήθηκε στο Περιστέρι Αττικής. Κατάγεται από την ακριτική Καστάνιανη Πωγωνίου του νομού Ιωαννίνων. Είναι απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών. Από τα φοιτητικά του χρόνια ως σήμερα, είναι επαγγελματίας δημιουργός σταυρολέξων, τα οποία έχουν δημοσιευτεί σε δεκάδες περιοδικά και εφημερίδες. Συνεργάζεται με την Ακαδημία Αθηνών για το Χρηστικό Λεξικό της Νεοελληνικής Γλώσσας. Από το 2016, αρθρογραφεί στην ιστοσελίδα protothema.gr, όπου έχουν δημοσιευτεί περισσότερα από 500 άρθρα του, ιστορικού κυρίως περιεχομένου.

 
Πισω στην κορυφη